V létě a na podzim mám nejraději rychlé bublaniny plné ovoce. Nejraději mám nadýchané lehké těsto a nakyslou chuť ovoce.

Co budeme potřebovat

  • 3 velká vejce
  • půl hrnku třtinového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 400g ovoce (já měla maliny, borůvky, ostružiny a rybíz)

Postup

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech vyložte pečícím papírem a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte  dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.