Šlehačková bublanina s lesním ovocem
V létě a na podzim mám nejraději rychlé bublaniny plné ovoce. Nejraději mám nadýchané lehké těsto a nakyslou chuť ovoce.
Co budeme potřebovat
- 3 velká vejce
- půl hrnku třtinového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 250ml smetany ke šlehání
- 400g ovoce (já měla maliny, borůvky, ostružiny a rybíz)
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech vyložte pečícím papírem a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.