Před pár týdny jsem zjistila, že mé tělo se rozhodlo nenávidět lepek a od doktora jsem odcházela s diagnózou celiakie. Pro milovníka pečiva jako jsem já je to celkem nezvyk projít kolem čerstvých máslových croissantů a žádný si nekoupit :). Sehnat dobré bezlepkové pečivo je občas boj a proto si ho většinou peču sama. Ne vždy mám čas dělat klasické kynuté chleby tak jsem dnes vyzkoušela tyhle výborné makovky, které jsou hotové za 30 minut.

Co budeme potřebovat

  • 250g polotučného tvarohu (vanička)
  • 2 vejce
  • 5 lžic cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250g samokypřící mouky Doves Farm
  • špetka soli
  • mák na posypání
  • troška mléka na potření

Postup

Ušleháme si společně tvaroh, cukr, vejce, sůl a vanilkový cukr. Do tekuté směsi přidáme mouku a umícháme těsto. Těsto je hodně lepivé. Mokrýma ruka vytvarujeme kuličky a dáme na plech. Posypeme mákem a dáme péct na 190 stupňů cca 12 minut. Poté vytáhneme potřeme mlékem a vložíme zpět do trouby na 5 – 10 minut do zlatova.