Při tvorbě francouzského menu bylo kachní rillettes moje první volba pro předkrm. Není to standardní paštika, ale spíš masová pomazánka. Kromě delšího pečení kachních stehen je příprava velice rychlá a jednoduchá.

Co budeme potřebovat

  • kachní stehna 2 ks
  • kachní sádlo 250 g
  • rozmarýn 2 snítky
  • tymián 2 snítky
  • česnek 2 stroužky
  • cibule 1/2 ks
  • sůl
  • pepř

 

Jak budeme postupovat

Pekáč rozehřejte na plotně, přidejte trošku kachního sádla a opečte oloupanou polovinu menší cibule, dva stroužky česneku (rozklepněte rukou a klidně nechte i se slupkou) a snítky bylinek, aby se všechno pěkně rozvonělo. Přidejte zbytek sádla a nechte roztopit.

Kachní stehna dobře osolte, opepřete a vložte do pekáče se sádlem. A dejte péct do rozehřáté trouby minimálně na tři hodiny na cca 110 °C. Sádlo by mělo jen lehce probublávat, proto ho raději zkontrolujte a teplotu trouby podle toho upravte.

Jakmile jsou stehna hotová, vyndejte je ven ze sádla a nechte vychladnout. Následně oberte maso z kostí na jednotlivá vlákna. Přidejte trošku vychladlého kachního sádla a podle potřeby přidejte sůl a pepř.

Maso můžete dát do jakékoli uzavíratelné skleničky. Když ho poté zalijete kachním sádlem, vydrží vám nějakou chvíli v lednici.